Over Gitaarles Martin

Ik geef les in een breed scala aan stijlen,technieken en methodes.Daarom vindt men mij ook een echte all-round gitarist.Zo heb ik geen echt specialisme maar een zeer solide basis waar je van alles mee kunt en dat is lekker divers en nooit saai.

Dat is dus ook voor veel leerlingen erg prettig, omdat ze zo door de lessen heen een voorkeur krijgen voor een bepaalde stijl of techniek wat we dan verder kunnen uitdiepen.

U leert alle gewenste basisprincipes en slagjes en combinaties daarvan zonder dat u daar noten voor hoeft te leren. 

Bedoeling van de lesmethode is dat u dusdanig veel (basis) kennis opdoet dat u in staat ben om alles te gaan spelen wat u wilt.


Gedurende het lesprogramma passen wij de lessen dan ook desgewenst naar uw wensen aan. 


Gitaarspelen is leuk, maar pak het wel goed aan !

 

Je kunt op veel manieren gitaar leren spelen.Een paar akkoorden van iemand leren,speuren op het internet,een lesboek kopen waarin van alles beloofd wordt met een minimale inspanning in korte tijd...... enz. 

 

Vergeet het maar gerust.Je hebt een ervaren leraar nodig die je alles bijbrengt

 

Besluit je om les te nemen bij Gitaarles Martin dan wordt het een heel ander verhaal.Je leert op een systematische toch vlotte en vooral ontspannen manier gitaar spelen onder begeleiding van een zeer bevlogen docent. 

 

Ik werk met een bewezen en een mede door mijzelf ontwikkeld effectief lesprogramma.Opbouwend, inspirerend en uitdagend.De leerlingen zijn hiervan het beste bewijs en dus ook mijn enige en beste recensie.

 

Individuele nummers leren is NA-APEN en dat is geen gitaarspelen natuurlijk.Je leert dan een kunstje en niet gitaarspelen.

Kortom,ik weet waar het om gaat en wil je graag helpen om het uiterste uit jezelf te halen.


1) leer de basisakkoorden


Met een heel eenvoudige methode leer ik je precies welke vinger je waar moet zetten op de hals.Omdat dit voor ieder mens weer iets anders is begeleid ik elke leerling hier persoonlijk in.

Waarom is het voor ieder mens anders?? 

Je hebt kleine mensen,dikke mensen,dunne mensen,oude mensen jonge mensen.Daarnaast heb je ook nog dunne vingers,lange vingers,korte vingers dikke vingers.En dan heb je ook nog soepele vingers,stramme vingers etc....

Vandaar de persoonlijke begeleiding.Die is echt nodig. 

2) leer de basisslagritmes


Er zijn ontelbaar veel verschillende slagjes en ritmes.Ik leer je om vanuit een vaste basis deze te gaan beheersen zodat ze uiteindelijk allemaal toegankelijk voor je worden zonder dat je iets hebt aangeleerd en niet precies weet wat je doet.

 

3) leer de basistokkels

Tokkelen moeilijk ?Ja best wel !


Zeker als je geen logisch stappenplan volg.Ik leer je de logica achter elke tokkel en maak je er spelenderwijs wegwijs mee.Ook het tokkelen zal geen geheim meer voor je kennen.

Kortom: geen moeilijk en saaie lesmethode maar een interactieve persoonlijke begeleiding zal je op weg helpen om gitaar te gaan spelen.   


- Kijk bij de recensies voor ervaringen van leerlingen - 


Ik leer je niet dat ene nummer dat je zo leuk vind,maar ik leer je de basis en  technieken die nodig zijn zodat je dat nummer en vele andere nummers kunt spelen.

  

                                                            

Hieronder nog een aantal veel gestelde vragen.

 

Vanaf welke leeftijd kun je beginnen?

Over het algemeen rond 6-7 jaar.Je moet kunnen lezen en een gitaar in de goede houding vast kunnen houden.

 

Moet ik meteen met een dure gitaar beginnen?

Niet nodig.Je moet eerst eens zien of gitaar spelen wel wat voor je is.Je denkt nu misschien nog van wel,maar hoe is dat over 6 maanden.?Koop daarom nooit een te dure gitaar.

Uiteraard kunnen wij u op maat voorzien van een advies.

 

Moet ik noten kunnen lezen?  

Niet nodig.Ik leer je op een makkelijke en leuke manier het akkoorden schrift en tablatuur tijdens de lessen.

 

krijg ik individueel les of met iemand anders ?

Afhankelijk van mogelijkheden en wensen.Ik kijk altijd naar wat ik denk en inschat wat het beste voor je is.Natuurlijk is je persoonlijke voorkeur hierin doorslaggevend.

 

Stel, het valt toch tegen?

Is nog nooit gebeurd maar kan natuurlijk altijd.Er is maar 2 maanden opzegtermijn dus valt het risico wel mee natuurlijk.Je zit er dus niet voor een heel jaar aan vast. Andersom kan natuurlijk ook. Als ik er,om welke reden dan ook,niet in geloof zal ik je dat netjes kalm en duidelijk uitleggen en je ook voorstellen om de lessen te stoppen.(wel natuurlijk in overleg met beide kanten)

Mocht je toch door willen gaan dan respecteer ik dat natuurlijk ook.Maar ik zal niet na een jaar pas zeggen dat je eigenlijk geen aanleg hebt........o.i.d.