Beste leerlingen,

Onlangs ontving ik deze brief van 1 van mijn leerlingen en die wil ik graag met jullie delen.

 

Als 7 jarige jongen werd ik door mijn ouders naar een muziekschool in Rotterdam – Zuid gebracht; zij vonden het een goed idee, dat ik een instrument zou gaan bespelen. Het werd de gitaar.

Ik heb daar de basis gelegd voor mijn gitaarkennis.

 

Pas als tiener werd ik echt enthousiast. Zo rond mijn 15 de levensjaar ontsprong er in mijn hoofd het idee een band op te richten. Samen met een schoolgenoot deed ik pogingen mijn eerste band op te richten. Het band kreeg de naam de ‘Djettys’ en de muziek werd R & B.

Mijn vader werd onze manager.In de eerste jaren van de ‘Djettys’ waren er behoorlijk wat bandwisselingen. Vooral voor wat betreft drummers wisselde nogal het een en ander. Onze eerste drummer was een meisje. Rood haar, leuk, maar helaas de naam schiet mij niet meer te binnen.

Zo rond 1967 / 1968 ontstond uiteindelijk een vaste formatie een andere naam en een ander genre.
Het werd soul en de naam van de band veranderde in ‘Djet Soul Formation’. Gedurende een behoorlijk aantal jaren was de band zeer succesvol. We hadden een grote fanclub, een eigen fan blad en verschrikkelijk veel plezier.

Zo ca. 1970 kwam er een einde aan mijn muzikale carrière. Ik stopte en heb tot het jaar 2011 geen gitaar meer aangeraakt.

 

Dankzij de wens van mijn schoonzoon Mark, hij wilde heel graag leren gitaar spelen, googleden we op de bandnaam en ondanks het feit dat eind jaren ’70 van de vorige eeuw nog geen internet bestond was er heel wat te vinden. Een aantal toevalligheden, alsof toeval bestaat, kwam ik weer in aanraking met een aantal van mijn oude bandleden en het plan werd opgevat de band weer nieuw leven in te blazen.   Wat doe je als je 41 jaar geen gitaar in handen hebt gehad? Uiteraard zelf weer klungelen, oefenen en gewoon weer proberen. Na zoveel jaren ben je heel wat vaardigheden kwijtgeraakt, maar de basis zit er nog. Ook het opnieuw met je eigen band oefenen vergroot je basis weer, maar hoe kom je weer snel op peil?

Mark was erg enthousiast over zijn gitaarleraar ‘Martin Engelbracht’ en uiteindelijk besloot ik met hem mee te gaan.

 

Dat was een heel goede stap. Inmiddels volg ik ook alweer ruim een jaar zijn lessen en mijn voorheen stramme vingers worden weer soepel, mijn muzikale gehoor gaat weer naar het oude niveau toe. Kortom, ik ben nog niet op mijn niveau van meer dan 40 jaar geleden, maar ik benader het inmiddels zeker weer.

 

Daarvoor dank aan Martin. Een bevlogen, enthousiaste gitaarleraar!
Willen jullie meer weten over de 'Djet Soul Formation’ kijk dan zeker op hun facebookpagina